Proste i szybkie gofry

4.03 (489 ocen)

  • 15 min

Bez oddzielania białek od żółtek, bez rozpuszczania masła-miksujesz i wylewasz na gofrownicę.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    pół szklanki oleju
    1 i 3/4 szklanki mleka lub wody gazowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.03 (489 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Proste i szybkie gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
  • 2. Na rozgrzaną gofrownicę wylewać ciasto, zamknąć pokrywę i piec około 6 minut.

Porady

Co jakiś czas warto silikonowym pędzelkiem nasmarować płyty olejem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Wypróbuj również przepis na gofry wytrawne!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować