Prawie meksykańska enchilada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka kroimy w plastry, następnie w paski, dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i
na 15 min do lodówki.
Paprykę, selera, cebulę, papryczkę chili (bez nasion) drobno kroimy w kostkę.
Pierś kurczaka wrzucamy na olej w gorącej patelni, smażymy. Dodajemy pokrojone warzywa,
podlewamy 1/3 szkl. wody, dodajemy kukurydzę i smażymy na wolnym ogniu, mieszając aż
warzywa lekko zmiękną. Farsz gotowy.
2.Ser żółty tarkujemy, pomidory w puszce doprawiamy cukrem, vegetą i pieprzem (ma być
smaczne).
3.Na tortillach wykładamy farsz, zwijamy i układamy np. w naczyniu żaroodpornym.
4.Na tortillach wykładamy farsz, zwijamy i układamy np. w naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem z krojonych pomidorów, posypujemy serem tartym i wstawiamy do piekarnika na 30 min. w temp. 200 °C.
Komentarze