Prawie pendolino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na kruchy spód margarynę rozpuścić - wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Wbić jajka i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i utrzeć na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do blachy (42 x 24) wyścielonej papierem do pieczenia.
2.Maliny rozgotować w wodzie z cukrem (około 5 min) - ostudzić. Wsypać kaszę, wymieszać i odłożyć na około 30 min.
3.Na ciasto wyłożyć masę malinową i piec 15 min (180 - 200 st. C).
4.Składniki do przygotowania masy budyniowej dokładnie wymieszać - zagotować. Garącą masę wyłożyć na wstępnie podpieczone ciasto. Piec jeszcze 35 min (180 - 200 st. C).
5.Na polewę miodową margarynę lub masło, mleko, miód i cukier razem zagotować. Całkowicie wystudzić. Następnie wsypać zabielacz i dokładnie wymieszać.
Komentarze