Pralinki marcepanowe Jeżyki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Postanowiłam dodać moje jeżyki z babeczek również jako przepis na smaczne domowe pralinki lub ozdoby na tort, które można zrobić z dziećmi. Takie pralinki można również nakłuć na patyczek i będą jako cake pops .

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na Jeżyki:
    250g masy marcepanowej
    posypka czekoladowa
    100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
    barwnik spożywczy czerwony i czarny.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pralinki marcepanowe jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marcepan 1. masę marcepanową dzielimy na tyle kuleczek ile chcemy mieć jeżyków. Z kulek tworzymy zarys noska i pleców Jeżyków.
  • czekolada 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie Nasze marcepanowe jeżyki umaczamy w czekoladzie do połowy tak ,aby głowa i nosek były bez czekolady.
  • ozdabianie 3. Od razu po wyjęciu z czekolady zamaczamy jeżyki w posypce czekoladowej,aby zrobić im kolce.Schładzamy w lodówce kilka minut..
  • JEZYKI 4. Na koniec ozdabiamy nasze jeżyki nadając im czarny nosek i oczka barwiąc masę. Dodatkowym elementem są jabłuszka i muchomorki,które zrobimy barwiąc masę.

Porady

Takie jeśyki można również wykorzystać jako ozdobę na babeczki lub tort http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/babeczki-lesne-jezyki#a2587830

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować