PRINCESSA KOKOSOWA – BISZKOPT KOKOSOWY Z KREMEM PRINCESSA

4.5 (162 ocen)

  • 60 min

Delikatny i puszysty, kokosowy biszkopt pokryty obłędnie kokosowym kremem serowym z princessą.Takie połączenie, które sprawia, że już po 1 kęsie wędrujemy do raju i mamy ochotę rozpłynąć się z zachwytu.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    BISZKOPT:

    * jajko – 3 szt

    * mąka pszenna – 3 łyżki

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * cukier – 3 łyżki

    * kokos – 3 łyżki

    KREM KOKOSOWY:

    * ser biały 3-krotnie mielony – 400 g

    * princessa kokosowa – 3 szt

    * kokos – 4 łyżki

    * cukier puder – 3 łyżki

    * żelatyna – 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasto kokosowe Desery Biszkopty

Princessa kokosowa – biszkopt kokosowy z kremem princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą cukru, pod koniec dodajemy cukier.

    Do piany dodajemy po jednym żółtku, mieszamy, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.

    Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną na dnie papierem do pieczenia.

    Pieczemy ok. 30 minut / 180C ( do suchego patyczka ), kroimy na 2 blaty.

    KREM KOKOSOWY:

    Żelatynę rozpuszczamy w niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy.

    Twaróg ucieramy z cukrem, a następnie dolewamy lekko przestudzoną żelatynę.

    Dodajemy posiekaną princessę oraz kokos – wszystko razem dokładnie mieszamy.

    CAŁOŚĆ:

    Biszkopt smarujemy połową kremu kokosowego, przykrywamy 2 blatem, smarujemy resztą kremu i całość obsypujemy podprażonym kokosem.

    Ostawiamy do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kokos Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować