Przysmak gajowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty zagotowujemy w garnku,studzimy.Do marynaty wrzucamy filety śledziowe,odkładamy garnek w chłodne miejsce na 4h.
Po czasie filety śledziowe wyjmujemy z marynaty,odsączamy,kroimy ukośnie w trzy centymetrowe dzwonki,wrzucamy do miski.
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę,następnie gotujemy w tej samej wodzie do miękkości,odcedzamy,studzimy,wrzucamy do miski z matiasami.Cebulę obieramy kroimy w cienkie piórka,przekładamy na patelnię,zalewamy olejem,smażymy na bardzo małym ogniu 10min,dodajemy koncentrat pomidorowy,ziele angielskie,liść laurowy,jagody jałowca,doprawiamy do smaku,mieszamy.Cebulę studzimy dodajemy do śledzi.Śliwki kroimy w cienkie paseczki zalewamy wrzątkiem na 2 minuty następnie odcedzamy na sitku,wrzucamy do miski.Całość dokładnie mieszamy,sprawdzamy smak.Śledzie posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.
Komentarze