Przysmak serowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiedyś gotowałam i piekłam na wesela, teraz jestem na emeryturze i gotuję dla siebie i rodziny.

Składniki:

  • Porcja dla 6 osób:
    ● 40 dag półtłustego twarogu
    ● 20 dag bryndzy
    ● 1 puszka mieszanki meksykańskiej
    ● sól, biały pieprz
    ● zielenina do dekoracji

Przysmak serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser i bryndzę mielimy, dokładnie
    mieszamy, przyprawiamy
    do smaku białym pieprzem
    i solą.
  • 2. Mieszankę meksykańską
    osączamy, dodajemy do sera
    i ostrożnie mieszamy. Masę
    twarogową układamy na folii,
    formujemy wałek, mocno
    owijamy folią i wkładamy do
    lodówki. Po schłodzeniu zdejmujemy
    folię, kroimy w plastry
    i dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy