Przyprawa do zup i sosów grzybowych

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Zapach lasu zamknięty w słoiczku.. ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - suszone grzyby leśne: 500 gramów
    - majeranek: 20 gramów
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 4 łyżeczki
    - czosnek staropolski: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Przyprawa do zup i sosów grzybowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wysuszone grzyby wkładamy partiami do maszynki do mielenia, zakładając najmniejsze oczka.
    Mielimy je cztery do pięciu razy, aż stworzy się lekki i pachnący lasem proszek.

    Do grzybów dodajemy majeranek, świeżo zmielony czarny pieprz oraz opakowanie czosnku staropolskiego.

    Całość dokładnie mieszamy.

    Doskonale pasuje jako przyprawa do zup, sosów, farszy do pierogów lub pasztecików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować