Przecier z owoców dzikiej róży

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam przepis na zdrowy , smaczny i łatwy w wykonaniu przecier z dzikiej róży który dostarczy twojemu organizmowi niezbędne witaminy A,B ,B2 , C,E,K,P , a także dużo wapnia , żelaza , magnezu oraz potasu.

Składniki:

  • 40 dag. białego cukru na 50 dag. przecieru z owoców dzikiej róży
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier z owoców dzikiej róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe owoce róż oczyścić odcinając główki (ewentualnie przeciąć na pół) i wydobyć nasiona. Oczyszczone i pozbawione pestek dokładnie umyć i włożyć do miski . Nawilżyć wodą i pozostawić w zimnym miejscu od 7 do 10 dni. Po upływie tego czasu przetrzeć przez sito i dodać cukier 40 dag. cukru na 50 dag przecieru po czym wstawić na ogień i mieszać aż do zagotowania. Gorący mus wkładać do gorących słoiczków i zakręcać . Przechowywać w lodówce lub w chłodnym pomieszczeniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować