Szybka przekąska, którą zdążycie zrobić nawet dla niezapowiedzianych gości.
10 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
ok. 70g szynki lub innej wędliny
ok. 100g startego na tarce żółtego sera
ok. 2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 duże jajko
60ml kwaśnej śmietany np. 18%
sól, pieprz
Przekąska z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto lekko rozwałkować. Szklanką o wymiarach ok. 8 cm wyciąć 12 kółek. Foremkę na muffinki (babeczki) nasmarować lekko masłem. Włożyć kółka, każde nakłuć widelcem. Nałożyć szynkę i ser.
2.Jajko ubić lekko ze śmietaną. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Do każdego otworu wlać po łyżeczce masy. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 25 minut. Serwować na ciepło. Smacznego
Komentarze