Przekąska z ciasta francuskiego

4.3 (230 ocen)

  • 10 min

Szybka przekąska, którą zdążycie zrobić nawet dla niezapowiedzianych gości.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
    ok. 70g szynki lub innej wędliny
    ok. 100g startego na tarce żółtego sera
    ok. 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 duże jajko
    60ml kwaśnej śmietany np. 18%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.3 (230 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Przekąska z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto lekko rozwałkować. Szklanką o wymiarach ok. 8 cm wyciąć 12 kółek. Foremkę na muffinki (babeczki) nasmarować lekko masłem. Włożyć kółka, każde nakłuć widelcem. Nałożyć szynkę i ser.
  • 2. Jajko ubić lekko ze śmietaną. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Do każdego otworu wlać po łyżeczce masy. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 25 minut. Serwować na ciepło. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować