PRZEKĄSKA z ŁOSOSIEM i ZIELONYM OGÓRKIEM

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Tzw. "finger food" czyli malutkie przekąski jedzone palcami, najczęściej na różnego rodzaju imprezach i spotkaniach. Idealne połącznie ogórka z wędzonym łososiem z dwoma rodzajami chleba. Efektowne, szybkie i proste w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • chleb pumpernikiel
    chleb pszenny (np. tostowy)
    serek typu philadelphia
    łosoś wędzony
    zielony ogórek
    natka z kopru włoskiego (fenkułu) lub koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Przekąska z łososiem i zielonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Używając foremek o dowolnym kształcie (nie za duże) powykrawać chleb. Każdą kromeczke posmarować serkiem. Ułożyć na przemian ciemne i białe pieczywo ukłądają na jednej kromeczce cieniutkie plasterki łososia, a na drugiej cieńko pokrojony ogórek. Ozdobić plasterkiem ogórka, kawałeczkiem łososia i koperkiem.

Porady

Według uznania, do serka można drobniutko pokroić i zamieszać koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pumpernikiel Ogórek Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować