Przekładaniec ogórkowo-łososiowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

A jeśli chodzi o moją wariację z łososiem to nie jest to typowa ryba z patelni.

  • 15 min

Składniki:


  • 1 ogórek
    180 g wędzonego łososia
    50 g twarożku
    mały słoiczek kawioru
    sól, pieprz

Przekładaniec ogórkowo-łososiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek opłukać, osuszyć, obrać. Pokroić na 10-centymetrowe części, a następnie każdą część pokroić w cienkie paseczki. Lekko posolić. Plastry łososia podzielić na 3 części, każdą doprawić do smaku pieprzem. Zrobić 6 przekładańców, układając kolejno warstwy: plaster ogórka, serek, plaster łososia, serek, kawior i na koniec plaster ogórka. Schłodzić przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy