Przekładaniec serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1)CIASTO 1: Z podanych składników zagnieść ciasto. wstawić do lodówki na 1 godz.
Ciasto rozwałkować na 3 placki, wstawić do formy(24x24cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec osobno około 15 min.
2)CIASTO 2: Białka ubić na sztywno z cukrem i galaretką, dodac mak i kisiele i dokładnie wymieszać, Piec ok 15-20 min.
3)MASA: Ser zemleć, dodać cukier i mleko i miksowac przez 4 min. Dodać mleko w proszku i aromat rumowy oraz orzechy .W szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę i wystudzoną stopniowo wlewać do masy cały czas miksując. Odstawiamy do stężenia.
4)PRZEŁOŻENIE:1 placek miodowy smarujemy masa serową, przykrywamy ciastem truskawkowym, wykładamy masę i przykrywamy ciastem miodowym.Smarujemy masą( zostawiamy toszkę na wierzch) i przykrywamy ciastem miodowym.Dekorujemy pozostawioną masą.Wstawiamy do lodówki na noc.
Komentarze