Przekładaniec serowy

4.5 (187 ocen)

  • 3 godz.

Ulubione ciasto mojej mamy....

  • 3 godz.

Składniki:

  • Ciasto 1:
    3 szkl mąki tortowej
    1 margaryna
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki miodu
    1 szkl cukru
    2 łyżki kakao
    5 żółtek

    Ciasto 2:
    5 białek
    3 łyżki cukru
    1 galaretka truskawkowa
    1 duży kisiel truskawkowy
    1 mały kisiel truskawkowy
    1/2 szkl maku

    Masa:
    0,4kg sera białego półtłustego
    6 łyżek cukru
    8 łyżek mleka
    4 łyżki mleka w proszku
    1 galaretka porzeczkowa
    1 szkl wody
    kilka propel aromatu rumowego
    1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Przekładaniec serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)CIASTO 1: Z podanych składników zagnieść ciasto. wstawić do lodówki na 1 godz.
    Ciasto rozwałkować na 3 placki, wstawić do formy(24x24cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec osobno około 15 min.
    2)CIASTO 2: Białka ubić na sztywno z cukrem i galaretką, dodac mak i kisiele i dokładnie wymieszać, Piec ok 15-20 min.
    3)MASA: Ser zemleć, dodać cukier i mleko i miksowac przez 4 min. Dodać mleko w proszku i aromat rumowy oraz orzechy .W szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę i wystudzoną stopniowo wlewać do masy cały czas miksując. Odstawiamy do stężenia.
    4)PRZEŁOŻENIE:1 placek miodowy smarujemy masa serową, przykrywamy ciastem truskawkowym, wykładamy masę i przykrywamy ciastem miodowym.Smarujemy masą( zostawiamy toszkę na wierzch) i przykrywamy ciastem miodowym.Dekorujemy pozostawioną masą.Wstawiamy do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować