Przekładaniec warzywno-mięsny

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 45 min

Jestem smakoszem i uwielbiam eksperymentować w kuchni. Mam wielką frajdę, gdy gotuję z rodziną.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • ● ok. 30 dag mielongo mięsa wieprzowego
    ● bakłażan
    ● 3 cukinie
    ● 4 ziemniaki
    ● 2 cebule
    ● 4 łyżki bułki tartej
    ● 2 łyżki posiekanego rozmarynu
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● olej
    ● pieprz
    ● sól
    ● łagodny keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przekładaniec warzywno-mięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Rumienimy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy
    mięso i smażymy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • Przekładaniec warzywno-mięsny 2. Ziemniaki obieramy i wraz
    z bakłażanem i cukiniami kroimy
    w cienkie plastry. Fasolę
    dokładnie osączamy. Naczynie
    żaroodporne natłuszczamy
    olejem i warstwowo układamy
    po 1/2 ziemniaków,
    cukinii i bakłażana. Wykładamy
    po 1/2 mięsa i fasoli. Polewamy
    keczupem. Czynności
    powtarzamy.
  • 3. Wierzch potrawy posypujemy
    bułką tartą oraz rozmarynem. Następnie
    przykrywamy folią aluminiową
    i pieczemy ok. godziny
    w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować