Przekładany schabowy z pieczarkami

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Zwykły schabowy zrobiony troszkę inaczej.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 1 kg schabu
    ok. 1 kg pieczarek
    sos grzybowy
    śmietana 12% - 200 ml
    2 cebule
    pieprz
    sól
    2 jajka
    bułka tarta
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Przekładany schabowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy, solimy, pieprzymy. Smażymy schabowe w jajku i bułce tartej. Na osobnej patelni smażymy pieczarki z cebulą.
    Układamy warstwami usmażone schabowe i pieczarki (schabowe-pieczarki-schabowe- pieczarki). Sos grzybowy mieszamy ze śmietana i 150 ml wody, zalewamy schabowe. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min w 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować