Przepyszne eklerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto: zagotuj w garnku wodę z margaryną, wsyp mąkę, zmniejsz gaz i mieszaj aż ciasto będzie szkliste. Pod koniec wsyp łyżeczkę proszku do pieczenia.
2.Zdejmij garnek z gazu. Do ciepłego dodawaj po jednym jajku, miksując, aby powstała jednolita masa. Odstaw na pół godziny.
3.Uformuj eklerki za pomocą szprycy cukierniczej ( jak na zdjęciu). Upiecz w piekarniku nagrzanym do 200*C, gdyby za mocno wrastały zmniejsz o ok. 20*C. Piecz ok. 15-20 min.
4.Krem: z podanych składników ugotuj budyń. Po ostygnięciu utrzyj z margaryną. Każdy eklerek przełóż kremem, 1,5 łyżki ubitej śmietany.
5.Polewa: rozpuść w małym rondelku margarynę, dodaj pokruszoną czekoladę. Lekko przestudź. Polej każdego eklerka,
Komentarze