kruche babeczki kakaowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepyszne babeczki kakaowe z kremem budyniowym, gruszkami oraz dżemem porzeczkowym pasują na każdą okazję :-)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    200 gram zimnego masła lub margaryny
    1,5 szklanki mąki
    1/4 szklanki kakao
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem:
    2 budynie waniliowe
    0,75 l mleka
    6 łyżek cukru
    100 gram masła
    Ponad to:
    puszka gruszek w zalewie
    dżem porzeczkowy
    czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    W misce posiekać nożem masło z mąką i kakaem , dodać cukier puder, proszek do pieczenia oraz jako. Szybko wyrobić ciasto. Wstawić ciasto na 30 min do lodówki.
  • 2. Schłodzonym ciastem wylepić foremki, wyłożyć folią i napełnić fasolą.
  • 3. Babeczki piec w 200 stopniach przez 12-15 minut.
  • 4. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 5. Miękką margarynę utrzeć z wystudzoną margaryną.
  • 6. Na spód babeczki włożyć dżem, na bok ułożyć plasterki gruszki a następnie rękawem cukierniczym nałożyć krem. Całość udekorować potartą czekoladą.
    SMACZNEGO!! !:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować