Ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę truskawkową, agrestową i pomarańczową rozpuszczamy osobno w szklance wrzątku i zostawiamy aby całkowicie stężała. Następnie każdą galaretkę kroimy w dużą kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wykładamy pokrojone w kostkę galaretki. Serek homogenizowany mieszamy z tężejącą galaretką cytrynową i dokładnie mieszamy. Na galaretki wykładamy masę śmietanową i wkładamy do lodówki aby masa stężała. Na masie rozkładamy maliny, jagody i plasterki banana. Polewamy 2 tężejącym galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody. Schłodzimy kilka godzin w lodówce.
Komentarze