Pudding czekoladowy z ananasem w formie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciekawe połączenie czekolady i ananasa, z dodatkiem ziaren owsa. Delikatny deser, który świetnie smakuje na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • spód:
    •100g herbatników lub innych kruchych ciastek
    • 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    • 80g roztopionej margaryny roślinnej

    pudding:
    • 2 szklanki mleka
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    • 3 łyżki cukru
    • 2 łyżki kakao
    • 2 łyżki kaszy manny
    • cukier wanilinowy

    • pół świeżego ananasa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Budynie Słodycze

Pudding czekoladowy z ananasem w formie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka kruszymy, wsypujemy do miski razem z płatkami, a następnie wlewamy do nich roztopioną, wystudzoną margarynę. Składniki łączymy ze sobą i umieszczamy na wyłożonej papierem keksówce, mocno ugniajatąc.
  • 2. 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałą część mieszamy na zimno z resztą składników i wlewamy do gotującego się mleka.
    Mieszamy chwilę, aż do połączenia się składników i wylewamy masę na wcześniej przygotowany spód.
  • 3. Mieszamy chwilę, aż do połączenia się składników i wylewamy masę na wcześniej przygotowany spód
  • 4. Dowolnie dekorujemy kawałkami ananasa i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut w 150C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Budyń Czekolada Kakao Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować