Pudding jaglany z czekoladą i borówkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pudding to chyba najpopularniejszy deser Wielkiej Brytanii. Angielski pudding najbardziej kojarzy mi się z deserem zrobionym z pieczywa tostowego albo chałki. U nas się przyjęło nazywać tak desery o konsystencji budyniowej.

  • 40 min

Składniki:

  • (2 małe porcje)
    1,5 szklanki kaszy jaglanej
    1 opakowanie herbatników
    1 tabliczka czekolady mlecznej
    100 g borówek amerykańskich
    2 łyżki miodu
    cukier lub ekstrakt waniliowy
    1/2 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding jaglany z czekoladą i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie,a potem gotujemy.
    Do ugotowanej,lekko przestudzonej kaszy dodajemy miód, cukier waniliowy oraz mleko i miksujemy blenderem na mus.
    Czekoladę mleczną trzemy na tarce o małych oczkach (opcjonalnie można czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej).
    Herbatniki bardzo drobno kruszymy.

    Do pucharków lub miseczek nakładamy borówki,na nie warstwę musu z kaszy jaglanej.
    Mus posypujemy warstwą pokruszonych herbatników,które przykrywamy startą lub rozpuszczoną czekoladą. Na czekoladzie układamy ponownie borówki, mus jaglany i jeszcze raz czekoladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować