Pudrowane biszkopty z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do kawy lub herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub dżemem.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    5 łyżek drobnego cukru
    4 łyżki mąki pszennej tortowej
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatkowo:
    3 łyżki cukru pudru
    masa:
    200 g masy krówkowej
    100 g masła prawdziwego

Pudrowane biszkopty z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pudrowane biszkopty 1. W jednej miseczce ubijamy do białości żółtka z cukrem, w drugiej białka na sztywno. Do masy żółtkowej dodajemy białka, delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy obie mąki i proszek do pieczenia i też mieszamy. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy podłużne ciasteczka. Biszkopciki przed pieczeniem posypujemy przesiewanym cukrem pudrem.
  • pudrowane biszkopty 2. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 170 stopniach, na złoty kolor.
    Mi została połowa puszki masy krówkowej, więc część ciasteczek przełożyłam właśnie nią.
    Na krem ucieramy masło na puch, dodajemy krem krówkowy nadal ucierając, gotową masą dekorujemy ciasteczka.
    Z tej porcji wyszło mi 36 pojedynczych biszkopcików, z tego kilka przekładanych masą.

Komentarze

Podobne przepisy