Pulpeciki nadziane serem w sosie pomidorowym

4.99 (171 ocen)

  • 30 min

Pyszne pulpety z rozpływajacym się serem.

  • 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka (lub gotowe mieso mielone drobiowe)
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    przyprawy wg uznania :)
    kawałek sera żółtego ( lub kulka mozzarelli)
    Sos:
    szklanka bulionu
    3 łyżki koncentratu
    3 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki



Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Pulpeciki nadziane serem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka zmielić w maszynce.
    Do mięsa dodać jajko,bułkę tartą i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszac.
    Formować małe placki na dłoni,położyć kawalek sera(kostkę malutką) zalepic i formować pulpeciki.
    Sos:
    Do garnka wlać bulion,dodać koncentrat,zagotować.
    Wrzucić pulpeciki,gotować okolo 15 min.
    Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do sosu.
    Jeszcze chwilkę gotować .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pierś z kurczaka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować