Pulpeciki w przecierze pomidorowym

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

pulpeciki z makaronem

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa
    1 bułeczka kajzerka
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    do smażenia Olej
    bułka tarta do panierowania

    na sos
    Przecier pomidorowy 500g
    bazylia
    oregano
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki w przecierze pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki w przecierze pomidorowym 1. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek i jajko,. Wyrobić masę mięsną i uformować kulki o wielkości brzoskwinki, opanierować i usmażyć na rozgrzanym Oleju
    W rondelku przygotować sos. Wylać przecier pomidorowy
    , dodać przyprawy i włożyć obsmażone pulpeciki, gotować 5 min.
    Podawać z makaronem i sałatką lub marynatami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować