Pulpeciki w sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często je robię, żeby przemycić mięso i jajko,których mój 4-letniKacperek nie chce jeść.Danie smakuje także dorosłym.

Składniki:

  • ● 25 dag mielonej cielęciny
    ● 1 łyżka bułki tartej
    ● białko
    ● 1/2 małej cebuli
    ● 1/2 l bulionu
    ● serek topiony
    ● łyżka rodzynek
    ● 2 łyżeczki natki pietruszki lub koperku
    ● zioła prowansalskie

Pulpeciki w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z bułką,
    białkiem, posiekanymi cebulą,
    natką lub koperkiem na
    gładką masę. Doprawiamy.
    Formujemy pulpeciki.
  • 2. Rodzynki sparzamy. Bulion
    zagotowujemy, wkładamy serek
    i mieszamy, aż się rozpuści.
    Wsypujemy rodzynki,
    chwilę gotujemy. Wkładamy
    klopsiki i gotujemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy