pulpeciki w śmietanie z fasolką

0 (0 ocen)

  • 1 min

witam gotuje dla trzech osób sam wymyślam rożne dania domownicy zjadają ze smakiem wiec postanowiłem podzielić się z czytelnikami gotować uczyła mnie babcia lecz jest to moje zamiłowanie i z przyjemnością to robię tyle o mnie mam nadzieje ze będzie państwu smakować pozdrawiam redakcje i czytelników

  • 1 min

Składniki:

  • makaron wsazki 1 opakowanie ,30 dk fasolki szparagowej ,mieso woł/wieprz 40dkg,1cebula,2zabki czosnku ,1jajko ,2łyzki kaszy manny, 200ml smietany 18, majeranek, papryka słodka,ziarenka smaku,koperek ,pietruszka

Pulpeciki w śmietanie z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron gotujemy al dente ,do mięsa wbijamy jajko ,miażdżymy czosnek dodajemy kasze i przyprawy wyrabiamy smażymy malutkie pulpeciki,pulpeciki zdejmujemy z patelni cebulkę siekamy drobno podsmażamy na rumiano dodajemy pulpety zalewamy 1 szkl wody dusimy ok20 min po czym zalewamy śmietana chwile dusimy na koniec dodajemy pietruszkę i koperek polewamy makaron sosem smacznego

Porady

taki makaron mozemy podac z podduszona piersia z kurczaka i pieczarkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy