Pulpeciki z indyka z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wkładamy do miski. Płatki owsiane miksujemy na gładką mąkę i dodajemy do mięsa, Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, które obsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym zdejmujemy z ognia.
Na patelni rozpuszczamy masło, kiedy będzie gorące wrzucamy przecier pomidorowy na to wlewamy mleko, można oczywiście więcej to zależy jak pomidorowy lubicie sos. Następnie czekamy parę chwil aż brzegi sosu będą się robić brązowe. Wtedy dodajemy czosnek, pomidory, sól, pieprz, w moim przypadku bazylia i czasem szczypiorek i chwilę jeszcze smażymy. Kiedy zioła i czosnek oddadzą co mają najlepsze do sosu wrzucamy pulpeciki, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Komentarze