Pulpety nadziewane pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, jak będzie miękka cebula dodać do niej startą marchewkę. Zostawić do ostygnięcia
Mięso mielone wymieszać z jednym jajkiem, odsączoną bułką i podsmażoną mieszanką. Ja dodaje garść zielonej pietruszki. Jeżeli masa będzie bardzo kleista dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować kilka minut "żeby zostały jędrne".
Z masy formować pulpety w taki sposób aby w środku znalazła się pieczarka i odrobina sera mozarella.
Gotowe pulpety gotować przez 7 min w wodzie z kostką rosołową. Przestudzone i odsączone pulpety obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ryżem i sosem. Najlepiej wygląda jak jeden podajemy przecięty na pół.
Smacznego
Komentarze