Pulpety drobiowe w jarzynach

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Przepyszne pulpeciki drobiowe dla każdego z nas,

  • 60 min

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka,
    1 jajko,
    1- 2 bułka namoczone,
    4 marchewki,
    2 pietruszki,
    1 mały seler,
    przyprawy do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety drobiowe w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obrać i zmielić, bułkę namoczyć w wodzie i zmielić, dodać 1 jajko, doprawić ulubionymi przyprawami i wymieszać. Z wyrobionego mięsa drobiowego ukulać pulpeciki. Z kości udek ugotować wywar dla pulpecików doprawić go to smaku. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce. Do ugotowane wywary włożyć ukulane pulpeciki i starte na tarce warzywa i ugotować. Wywar można zabielić śmietaną. Można podać z ryżem lub z ziemniakami.

Porady

Pulpeciki można podawać niemowlakom, tylko wtedy doprawiamy bardzo delikatnie mięso.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować