PULPETY W BULIONIE WARZYWNYM

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo pożywne

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego;
    starte na grubych oczkach warzywa: 1 marchewkę, 1 pietruszkę, kawałek selera
    wrzucić też kawałek pora, listek laurowy i 3 ziarna ziela angielskiego, 3 suszone grzybki, sól, przyprawa uniwersalna, pieprz, koperek lub natka pietruszki.
    PULPETY:
    1 kg karkówki zmielonej
    0,5 kg piersi kurczaka zmielonej
    2 łyżki kaszy manny, 2 jajka, przyprawa uniwersalna, pieprz, 1 starta cebula, 1 bułka namoczona w bulionie i osączona
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w bulionie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PULPETY W BULIONIE WARZYWNYM 1. Ugotować bulion z w/w składnikami.
    Składniki na pulpety połączyć, uformować gałki i wkładać je do wrzącego bulionu. Pogotować kilka minut.Doprawić do smaku bulion.Warto dodać koperek lub natkę pietruszki.
    Z tej porcji mięsa zrobiłam 8 kotletów smażonych i 21 pulpetów

Porady

ten wywar jest doskonały na zupę. wystarczy dodać ziemniaki w kostkę ,lub ugotowany ryż

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować