Pulpety w sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pulpeciki w takim towarzystwie dobrze smakują z ryżem:)))

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 30 dag
    jajko 1 szt
    bułka tarta 1 łyżka
    cebula ok1 szt
    papryka 1 szt
    pieczarki ok 8-10 szt
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    olej
    mąka

Pulpety w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 1/4 pokrojonej drobno cebuli i bułkę tartą. Doprawić do smaku i wymieszać.

    Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Pieczarki opłukać i pokroić. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przesmażyć pieczarki i resztę pokrojonej cebuli. Dodać paprykę i posolić. Podlać wodą i dusić.

    Z przygotowanej mięsnej masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać do wrzącego sosu.

    Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić do miękkości często mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy