Pulpety w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Mięso dokładnie myjemy i mielimy na drobnym sicie . Wbijamy jajka , bułkę namaczamy w mleku jak zmięknie to dokładnie wyciskamy i dodajemy do mięsa . Cebule obieramy i ja zawsze przesmażam ja na bardzo złoty kolor i tez puszczam przez maszynkę , czosnek obieram i przeciskam. Doprawiam Vegetą. Wszystkie składniki dobrze wyrabiam ręką , formuję pulpety dowolnej wielkości zależnie od preferencji Pulpety wkładam do gotującej się wody i gotuje około 30 minut .
W tym czasie jak pulpety się gotują w osobnym garnku roztapiam masło jak zacznie nam lekką wrzeć dokładam mąkę i robie tzw. Zasmażkę trzeba dobrze rozprowadzić masło zdecydowanie wlewam mleko i za pomącą trzepaczki robie sos tzw beszamel . doprawiam Vegetą , a następnie dodaje koncentrat pomidorowy, doprawiamy cukrem , pieprzem .
Gotowe podawać z ugotowanym ziemniakami , bądź ulubioną kaszą . Smacznego
Komentarze