Pulpety z młodej kapusty z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Smakowite wegetariańskie danie.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1/2 średniej białej kapusty
    marchewka
    cebula
    olej do smażenia
    1/5 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    1/5 łyżeczki gałki muszkatołowej
    łyżeczka soku z cytryny
    łyżeczka cukru
    sól

    4 łyżki czubate mąki żytniej pełnoziarnistej
    łyżka mąki ziemniaczanej
    2 jajka

    9 kulek mini mozzarelli

    słoiczek ( 90 g ) koncentratu pomidorowego
    łyżka cukru
    pieprz czarny mielony
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety z młodej kapusty z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować i umyć , osuszyć .
    Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Na oleju zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę , podusić . Jeśli jest taka potrzeba dodać 2-3 łyżki wody. Dodać pieprz, gałkę , sok z cytryny , cukier i sól. Wystudzić.
  • 2. Do wystudzonej kapusty dodać rozbełtane jajka, obie mąki i wyrobić.
    Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać jeszcze mąki.
    Formować kule i wciskać kulki serowe. Obtaczać w mące żytniej i wrzucać na gotująca się wodę ( ok 1 litr ). Gotować ok 10 min.
    Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, sól.
    Można zagęścić mąką, ale nie koniecznie.
    Podawać ciepłe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować