Pulpety z sosem korniszonowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • Pulpety:
    250 g mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    Sól i pieprz
    Bułka tarta
    1 l bulionu warzywnego
    4 pieczarki marynowane
    Sos:
    100 g korniszonów
    1/2 szklanki bulionu warzywnego
    30 g masła
    Sól i pieprz
    Odrobina cukru
    1 liść laurowy
    30 g mąki

Pulpety z sosem korniszonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka wymieszać z jajkiem ,ziołami ,solą ,pieprzem i odrobiną bułki tartej. Uformować pulpeciki wkładając do każdego po jednej pieczarce. Gotować w bulionie warzywnym.
    Korniszony obrać ze skórki ,pokroić w paseczki ,dodać łyżkę masła ,podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 15 min. W tym czasie lekko rumianą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić letnim bulionem warzywnym ,mieszając pogotować trochę ,następnie dodać uduszone korniszony ,przyprawy i jeszcze trochę pogotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy