pulpety z wątróbką i suszoną śliwką

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny sposób na przemycenie wątróbki i marchewki :)

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka
    200 g wątróbki drobiowej
    1 średnia marchewka
    1 jajko
    1 czerstwa kajzerka
    1 duży ząbek czosnku
    pieprz sol himalajska suszony lubczyk
    suszone śliwki
    koncentrat pomidorowy
    2 listki laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    garść suszonych warzyw
    łyżeczka cukru
    ewentualnie śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Pulpety

Pulpety z wątróbką i suszoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szykujemy maszynkę do mielenia mięsa
    mielimy poklei wątróbkę, marchewkę i na końcu bułkę
  • 2. mieszamy wszystko razem
  • 3. dodajemy jajko, pieprz sól, przeciśnięty przez praskę czosnek lubczyk i mieszamy
  • 4. formujemy pulpeciki wpychając do środka suszoną śliwkę :)
  • 5. gotujemy wodę z solą, pieprzem 2 suszonymi śliwkami, suszoną włoszczyzną i lubczykiem
  • 6. gdy woda wrze wrzucamy poklei pulpety i zmniejszamy ogień
  • 7. gotujemy ok 15 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz cukier.
  • 8. gotujemy kolejne 10-15 minut

Porady

można ewentualnie zabielić sos śmietaną można również użyć gotowego mięsa mielonego wyśmienicie smakują z ziemniakami kaszą czy ryżem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować