Puree z młodych ziemniaków

4.5 (152 ocen)

Próba poeksperymentowania z młodymi ziemniakami, które zwykle podaje się z masłem i koperkiem. Purre wyszło zaskakująco dobre.

Składniki:

  • 700 g młodych ziemniaków
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    sok z cytryny do smaku (opcjonalnie)
    pieprz biały mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Puree Sok

Puree z młodych ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree z młodych ziemniaków 1. Mleko zagotować z tymiankiem - uutrzymywać temperaturę (powinno być ciepłe).
    Ziemniaki oskrobać i ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Ziemniaki pognieść, dodać mleko, oliwę i ewentualnie sok z cytryny. Ponownie pognieść. Puree doprawić do smaku i podwawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować