Puszysta babka biało-czarna

4.49 (150 ocen)

  • 45 min

pyszna babka na Wielkanoc i nie tylko, ładna-dwukolorowa, łatwa, zawsze się udaje.

  • 45 min

Składniki:

  • -4 jajka
    -3/4 szklanki cukru
    -1,5 szklanki mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -8 łyżek wody
    -8 łyżek oleju
    -łyżka kakao
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysta babka biało-czarna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubijamy z cukrem na pianę-robimy to około 10 minut.

    Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

    Całość miksujemy, dodajemy olej oraz wodę-miksujemy.


    I ciasto gotowe :-)

    Dużą formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.

    2/3 ciasta wylewamy, zaś do reszty dodajemy kakao.
    Całość miksujemy, i wylewamy do formy.
    W tej babce jest fajne to że nigdy nie wiemy jak będzie wyglądała w przekroju.
    Jaki nam wzorek wyjdzie.
    pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować