Puszyste kotlety pożarskie

4.5 (170 ocen)

z dodatkiem majonezu

Składniki:

  • Składniki :

    500g fileta z kurczaka,
    1/2 bułki namoczonej w mleku,
    2 jajka,
    1 łyżka majonezu,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.


Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puszyste kotlety pożarskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso oczyść i zmiel w maszynce. Dodaj żółtka, majonez i przyprawy. Połącz składniki. Dodaj białka ubite na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj składniki. W dłoni uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować