Pychota z prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka, na końcu dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu biszkopt kroimy na 2 placki, nasączamy przestudzoną i posłodzoną kawą.
2.KREM:
Margarynę miksujemy, dodajemy masę krówkową, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
3.POSYPKA:
Na patelni rozgrzewamy margarynę, dodajemy słonecznik i cukier, prażymy do uzyskania złotego koloru. Studzimy.
4.WYKONANIE:
Na biszkopcie rozsmarowujemy 2/3 kremu, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy resztą kremu, posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Komentarze