Pychotka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placek pierwszy,ubijamy bialka z cukrem,dodajemy po kolei skladniki za kazdym razem dokladnie mieszac i wlewamy na blache natluszczona,pieczemy25 minut w temp.180 stopni.
Placek drugi,ubijamy piane z bialek,dodajemy cukier nadal ubijamy,nastepnie dajemy zoltka wczesniej wymieszane z octem,nastepnie make wymieszana z proszkiem i kakao,delikatnie mieszamy wlewamy na blache natluszczona,pieczemy 30 minut,w temp.200 stopni,po upieczeniu gdy wystygnie przekrawamy na pol.
Masa,zoltka ucieramy z cukrem oraz maka,mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym i zalewamy goracym zoltka,gotujemy jak budyn,po ostygnieciu mieszamy z maslem,dzielimy na pol,do jednej dodajemy kakao i mieszamy.Polewa,mleko zagotowujemy z cukrem,dodajemy kakao i gotujemy az zgestnieje,smarujemy placek.Przelozenie placka
Placek ciemny
Masa jasna
Placek pierwszy
Masa ciemna
Placek ciemny
Polewa
Komentarze