1.Pieczarki kroję w plastry i lekko podduszam. To samo robię z kiełbasą tylko w osobnym garnku. w między czasie biorę się za przygotowanie ciasta. Ciepłe mleko przelewam do miski dodaję cukier i dobrze mieszam należy pamiętać że mleko nie może być gorące! kruszę drożdże i dodaje do mleka, całość mieszam łyżeczką i odstawiam na 15 minut w ciepłe miejsce np. blisko ciepłego palnika. Następnie do dużej miski w której będzie wyrabiane ciasto przesypuję mąkę wlewam drożdże, dodaję olej i sól. Całość dokładnie mieszam i zaczynam wyrabiać ciasto jeśli się bardzo klei dodajemy odrobinę mąki. Wyrabiam ciasto przez około 15 minut. Dobrze wyrobione przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni najlepiej z funkcją termoobiegu. Wyrośnięte ciasto rozprowadzamy na blasze wyłożonej pergaminem. Na ciasto lejemy sos pomidorowy i zioła ,następnie posypujemy serem i na to wykładamy odsączone pieczarki i kiełbasę na to sypiemy jeszcze raz ser następnie układamy na tym pokrojone plasterki szynki(oczywiście dodatków może być znacznie więcej) Tak przygotowaną pizze wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 min.
Porady
Należy pilnować piekącej się pizzy bo za długo pieczona zrobi się twarda.
Komentarze