Pyszne ciasto mocno owocowe z pianką bezową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.użyłam śliwki mrożone bez pestek i odmrożone, dodać pokrojone drobno jabłka, wsypać cukier, cynamon, wymieszać
2.całe jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia na dużych obrotach z 4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję
3.do masy wsypać mąkę z proszkiem i z 1 minutę na dużych obrotach utrzeć na dość gęste ciasto
4.silkonowa niska forma 26 cm, ciasto rozsmarować w formie
5.owoce wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na ciasto, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 30 minut
6.z podanych składników ubić mocno pianę: do białek wsypać soli, ubijać na dużych obrotach, gdy piana sztywnieje w trakcie ubijania porcjami wsypywać cukier puder, na koniec kroplę olejku o od razu wyłożyc pianę na ciasto po 30 minutach pieczenia, dalej piec 30 minut
7.wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, wystudzone schować w chłodne miejsce
Komentarze