Ciasto z resztek po soku z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.obrane banany i marchewki, jabłka ze skórką, cząstki mandarynek wkładać do otworu wyciskarki, resztki z pojemnika przełożyć do miseczki
2.jajka, palmę, cukier, aromat migdałowy mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie zważona, ale tak ma być
3.wsypać mąkę, proszek z sodą, resztki po soku, wlać kefir i połączyć mikserem składniki, forma silikonowa z kominkiem 22 cm, przełożyć do formy ciasto
4.włożyć do prodiża z grzaniem góra-dół, włączyć prodiż, piec około 40-45minut do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne i przekroić na dwa blaty
5.KREM MASCARPONE: zimną śmietanę ubijać mikserem, gdy zacznie sztywnieć wsypać cukier puder i wanilinowy, dodać serek mascarpone i ubić wszystko na sztywno
6.jeden blat posmarować grubo dżemem z aronii (użyłam swojej roboty) lub jaki dżem lubisz, krem podzielić na 3 części i jedną rozsmarować na dżemie, lekko dociskając nakryć drugim blatem
7.drugą część kremu rozsmarować po wierzchu i trzecią nałożyć szprycką, posypać kolorową posypką, schować do lodówki
Komentarze