Francuskie rożki z czekoladą i konfiturą jabłkową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zaraz przyjdą goście a Ty nie masz czym ich poczęstować? To szybki, prosty sposób na przygotowanie pysznych ciastek do kawy czy herbaty

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie XL około 350g, czekolada deserowa lub mleczna oraz konfitury jabłkowe jeśli nie mamy swoich mogą byc kupne,jajko, cukier.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie rożki z czekoladą i konfiturą jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze i dzielimy na 15 kwadracikow, w każdym układamy kostkę czekolady i mała łyżkę konfitur jablkowych, brzegi ciasta w kwadratach smarujemy odrobina jajka, następnie kwadraty składamy na pół czyli w trójkąty i zlepiamy oraz dociskamy widelcem. Ciasto należy przekluc po wierzchu widelcem i posmarować jajkiem a następnie posypać odrobina cukru. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować