KĄSKI Z KURCZAKA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

JEST TO PRZEPIS NA ŚWIETNĄ MARYNATĘ DO FILETA Z KURCZAKA DZIĘKI KTÓREJ MIĘSO JEST PYSZNE, SOCZYSTE I AROMATYCZNE! MÓJ MĄŻ I DZIECI JE UWIELBIAJĄ.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 0,5 kg piersi z kurczaka
    - 2 jajka
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 3 łyżki magi
    - 3 łyżki oleju
    - łyżeczka curry
    - łyżeczka wegety
    - łyżeczka cukru
    - łyżeczka soli
    - 4 ząbki czosnku
    - 2 cebule
    - bułka tarta

Kąski z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić na piórka, wrzucić do miski w której będzie się marynować mięso. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać resztę składników marynaty i wymieszać . Do marynaty włożyć kurczaka i delikatnie przemieszać aby każdy kawałek się nią pokrył. Miskę przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia kawałki kurczaka obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Porady

Ja używam bułki tartej kukurydzianej dzięki której kotleciki są bardziej złociste i chrupiące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy