Pyszne jeżyki

0 (0 ocen)

bardzo dobre

Składniki:


  • 50 dag mięsa mielonego
    20 dag ryżu
    1 bułka
    sól, pieprz
    jajko
    SOS
    cebula
    kostka margaryny
    2 szklanki wody
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka mąki
    sól, pieprz
    kucharek
    kostka bulionu warzywnego

Pyszne jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dać do miski, wbić do niego jajko, dodać rozmoczoną bułkę i ugotowany na pół miękko ryż. Posolić, popieprzyć, wyrobić, i robić malutkie jeżyki. Delikatni e podsmażyć na tłuszczu. SOS: na margarynie zrumienić cebulę, podlać wodą, dodać kostkę warzywną, zagotować. Dodać koncentrat i na końcu mąkę roztrzepaną ze śmietaną. Takim sosem polać jeżyki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy