Muffiny z mięsa mielonego z ziemniaczano - serowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i paprykę drobno siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa dodajemy do mięsa z wszystkimi pozostałymi składnikami. Wyrabiamy na gładką masę. Doprawiamy.
2.Mięsem wypełniamy foremki do muffinek, pieczemy ok. 30 minut w temp. 190 stopni.
3.Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odlewamy wodę, wlewamy śmietankę i za pomocą ręcznego blendera robimy puree, pod koniec dodajemy ser mozzarella. Dokładnie mieszamy. Masa będzie bardzo plastyczna, więc czekamy aż trochę ostygnie i zacznie tężeć. Wtedy za pomocą szprycy robimy na muffinkach rozetki. Dekorujemy oliwkami.
Komentarze