Pyszne skrzydełka

5 (172 ocen)

  • 20 min

Pyszne chrupiące skrzydełka na ryżu

  • 20 min

Składniki:

  • skrzydełka -1 kg
    cebula -2 szt
    pieczarki -0,5 kg
    ryż -2 szkl
    masło -3 łyżki
    woda -4 szkl
    sól i pieprz
    ketchup ostry -2 łyżki
    wegeta -2 łyżki
    czosnek -1 ząbek
    cukier -1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszne skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszne skrzydełka 1. Blachę wyłożyć folią aluminiową. Wysypać ryż surowy na blachę. Skrzydełka przed położeniem na blachę, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu.
  • Pyszne skrzydełka 2. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach.
  • Pyszne skrzydełka 3. Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry. Następnie przygotować zalewę: Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i wegetę, zagotować. Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować