pyszne pierogi z kurkumą i mięskiem rosołowym i kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

pyszne, aromatyczne pierogi na dobry obiad...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mąka tortowa 800 gram, kurkuma 2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, gorąca woda 1 litra +-, mięso gotowane 3/4 kg, kasza jaglana 100 gram, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pyszne pierogi z kurkumą i mięskiem rosołowym i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mięso drobiowe (średni kurczak) z rosołu obrać z kości i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku razem z włoszczyzną z rosołu, wymieszać farsz z majerankiem, pieprzem i ugotowaną kaszą gryczaną
  • etap 2. mąkę, sól, kurkumę, jajko, olej rzepakowy w misie robota wymieszać hakiem
  • etap 3. w trakcie dolewać gorącej wody, użyłam nie cały litr (zależy ile mąka wchłonie wody), wyrabiać z 5 minut na sprężyste ciasto
  • etap 4. ciasto wyjąć z misy na stolnicę podsypaną mąką, krótko wyrobić i nakryć ściereczką kuchenną na 15 minut
  • etap 5. ciasto podzielić na porcje, z każdej wałkować cienkie ciasto, wykrawać szklanką do koktajli większe placki, nakładać farsz i zlepiać pierogi
  • etap 6. pierogi wrzucać do wrzątku z łyżką oleju i łyżeczką soli, po wypłynięciu gotować na średnim ogniu z 3 minuty, wyjmowac cedzakiem i pod zimną wodą z kranu krótko opłukać..............

    na oleju gorącym podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać kucharka, pierogi polać cebulką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.89 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

To może cię zainteresować