Pyszny gulasz z indyka z warzywami

4.49 (189 ocen)

  • 45 min

Gulasz to potrawa, którą szybko się przygotowuje, zwłaszcza z indyka. Z dodatkiem warzyw stanowi bardzo smaczne i sycące danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 80 dkg piersi z indyka, mały słoiczek przecieru pomidorowego, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, paczka mrożonej marchewki z groszkiem (albo słoik), 3 małe papryki (zielona, żółta, czerwona), tłuszcz do smażeni, zioła i przyprawy do mięsa, ewentualnie kostki mięsne do smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Pyszny gulasz z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić ze ścięgien itp, pokroić w kostkę, przyprawić (ja daję sól, pieprz, curry, czosnek i mieszankę ziołową), odstawić na 15 min do lodówki żeby się "przegryzło".
  • 2. Przygotować warzywa: paprykę pokroić w kostkę, fasolę i kukurydzę przełożyć do miski, również wyłożyć marchewkę z groszkiem
  • gulasz z indyka z warzywami 3. Mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnie z niewielka ilością tłuszczu, po podsmażeniu przełożyć do garnka, dolać wody, tak żeby zakrywała mięso, dodać słoiczek przecieru i warzywa (ew. kostki mięsne).
    Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie.

Porady

można ten gulasz zrobić oczywiście z innych mięs, z indyka najszybciej się gotuje, najlepiej smakuje z chlebem, można podawać również z ryżem lub makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować