sernik gotowany z wiaderka

4.47 (146 ocen)

sernik gotowany zrobiłam pierwszy raz i jest przepyszny.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • masło 250 gram, twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 3/4 szklanki, jajka 3 sztuki "L", budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 1 łyżka, mleko 3/4 szklanki, skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gram, herbatniki 400 gram/jasne i ciemne, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, czekolada starta 100 gram
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik gotowany z wiaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. masło w garnku stopić i wystudzić - w misce mikserem dobrze połączyć składniki: jajka, twaróg wiaderko president, cukier, skórka kandyzowana
  • etap 2. do wystudzonego masła wlać masę sernikową i mikserem rózgą połączyć składniki, gotować na średnim ogniu mieszając
  • etap 3. budynie z mąką ziemniaczaną rozmieszać w mleku i wlać do gotującego się sernika, mieszać do zagęstnienia sernika i zdjąć garnek z ognia
  • etap 4. forma 30x15 wyłożona papierem do pieczenia, na dnie i bokach poukładać jasne herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej, wygładzić wierzch
  • etap 5. na wierzchu poukładać herbatniki ciemne delikatnie przyciskając do sernika
  • etap 6. na herbatniki wyłożyć resztę masy serowej, wyrównać wierzch i poukładać herbatniki jasne i ciemne, schować do lodówki
  • etap 7. galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i gdy zacznie tężeć wyłożyć na herbatniki, posypać startą czekoladą gorzką, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć z formy sernik z papierem i go usunąć na talerzu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować